Zanimivosti

Domač ingverjev kolač za lepši konec tedna

A. K., Maja
6. 4. 2019, 16.01
Deli članek:

Za vas smo pripravili odličen recept za domač ingverjev kolač.

Revija Maja
Ingverjev kolač

Domač ingverjev kolač

Sestavine
2 žlički nastrganega ingverja
2 žički cimeta
1/2 žličke muškatnega oreška
1/2 žličke nageljnovih žbic
1 žlička nastrgane lupine bio limone
1 žlička pecilnega praška
1/2 skodelice melase
65 g masla
100 g rjavega sladkorja
50 ml vode
3 jajca
300 g moke

Priprava

Pečico segrejemo na 175 stopinj. Pekač s premerom 20 cm, premažemo z maslom.

V srednje veliki skledi zmešamo ingver, cimet, muškatni orešek in nageljnove žbice.

V majhni kozici na srednje nizki temperaturi segrevamo melaso, da začne brbotati.

Odstavimo z ognja in vmešamo maslo. Melaso preložimo v veliko skledo. Z električnim mešalnikom vmešamo v melaso začimbno mešanico, sladkor, nastrgano lupino limone in vodo. Ob mešanju z mešalcem na srednji hitrosti postopoma dodajamo jajca. Mešamo, da dobimo gladko maso.

V maso presejemo moko s pecilnim praškom in z majhno hitrostjo mešamo 1 minuto. Povečamo hitrost mešanja in mešamo še 1 minuto.

Maso vlijemo v pripravljen pekač. Pečemo 50 minut. Kolač je pečen, ko ostane lesena palčka, s katero prebodemo sredino, suha.

V pekaču ohlajamo pet minut. Zvrnemo na rešetko in ohladimo.

Po želji prelijemo z sokom ene limone zmešane z decilitrom vode in dvema žlicama sladkorja v prahu.

Objavljeno v reviji Maja št. 6, 15. 3. 2019.

Zanimivosti

jastreb, mreža
V mreži

(Foto) Lačni jastreb se je zataknil tik pred kokošnjakom

božična zvezda na oknu
Sobne rastline

Božično zvezdo zalivajte z vodo sobne temperature

cukrov podcast
Svetovne teme

Cukrov podcast z Borutom Pahorjem o podnebni krizi

noc2
Navdihujoča naveza

Boštjan in Anton Noč – sin in oče, ki sta rojena za čebele

rojstvo, otrok, dojenček
Severna Makedonija

Rodila je pri 61-letih, sinček Petar je zdrav

Rovaniemi
Rovaniemi

V Božičkovi vasi daleč na severu ostali brez snega