Navdušite svoje goste s preprosto jedjo, ki bo dišala po pomladi in zdravju.
Sestavine: 350 g krhkega testa, 2 žlici masla, 1 žica oljčnega olja, 600 g mladih kopriv, 300 g špargljev, 1 čebula, 400 g skute, 2 jajci, 100 g parmezana, sol, poper in muškatni orešček.
Priprava: Šparglje očistimo, operemo, odrežemo lesene konce in narežemo na poljubno debele kolobarčke. Koprive operemo. Čebulo sesekljamo. V ponvi razpustimo maslo, dodamo čebulo, koprive in šparglje. Pražimo, dokler koprive ne upadejo, šparglji pa se nekoliko zmehčajo. Model za pito namastimo z oljem. Slano krhko testo razvaljamo na centimeter debelo in z njim obložimo pomaščen model tako, da prekrije tudi rob. Testo poravnamo po vseh kotih in ga nato večkrat z vilicami prebodemo. Po testu razporedimo maso iz kopriv. V skledi zmešamo skuto in jajci, solimo in popramo ter zmes polijemo po masi. Nazadnje potresemo s parmezanom. Pito pečemo pri 200 stopinjah 45 minut.