Sestavine za 4 osebe:
8 rezin rženega kruha,
4 žlice masla,
60 ml ruske pomake (recept spodaj),
8 rezin sira ementalca,
300 g nasoljene govedine,
150 g kislega zelja.
Priprava:
Vsako rezino kruha na eni strani namažite z maslom, na drugi pa z rusko omako. Na polovico rezin, namazanih z omako, naložite sir, meso in kislo zelje. Pokrijte s preostalimi rezinami, obrnjenimi navzdol s stranjo z rusko omako.
Pri srednji temperaturi segrejte ponev in nanjo položite sendviče. Na vsaki strani jih pecite približno 3 minute, da se rahlo pregrejejo in se sir stopi.
Ponudite s preostalo rusko omako in vloženimi kislimi kumaricami.
Ruska omaka
Gladko zmešajte 100 ml majoneze, 3 žlice kečapa, 2 žlici hrena, 2 žlički vorčesterske omake, 1 žličko sladkorja, 1/4 žličke mlete sladke paprike, sol in poper.
Nasvet
Kakovostno nasoljeno govedino je pri nas težko dobiti. Zamenjate jo lahko z ostanki pečenega rostbifa ali svinjske pečenke. Tudi rženi kruh lahko zamenjate s kakšno drugo vrsto.