Zanimivosti

Preveč za enkrat, premalo za dvakrat

Revija Ženska
3. 4. 2019, 16.01
Deli članek:

Da kislega zelja ne boste metali stran, vam predlagamo okusen recept.

Shutterstock
Polpete iz kislega zelja

Pogosto se zgodi, da nam branjevka na tržnici da »dobro vago« kakšnega živila, potem pa nam prav ta »višek« ostaja. Kislo zelje je že eno tako. 

Krompirjeve polpete s kislim zeljem

Sestavine na 4 osebe:
250 g kislega zelja,
200 g krompirja,
sol, poper,
1/2 žličke mlete kumine,
1 manjše jajce,
približno 2,5 žlice ovsenih kosmičev,
približno 1,5 žlice moke,
olje za peko.

Priprava:

Kislo zelje dobro odcedite in narežite. Krompir olupite in grobo naribajte. Zmešajte nariban krompir, kislo zelje, jajce, kumino in poper. Po okusu še solite (previdno, kajti kislo zelje je že slano). Dodajte še moko in ovsene kosmiče ter temeljito premešajte.

V ponvi segrejte malce olja (ali masti) in nanj z žlico polagajte manjše kupčke iz pripravljene mase. Rahlo jih sploščite in zlato rumeno zapecite na obeh straneh. Pecite približno 3 minute na vsaki strani.
Krompirjeve palačinke ponudite s kislo smetano, ki jo lahko obogatite z zelišči, s hrenom ali česnom.

Objavljeno v reviji Ženska št. 2, 2. 4. 2019.