Zelenjavni ocvrtki
Za 4 osebe
Priprava: 30 minut
Sestavine: 2 čvrsta jajčevca, 1 manjša zelena bučka, 2 žlici olivnega olja, 2 žlici sesekljanega peteršilja, 2 stroka česna, 325 g rikote (sladke skute), 1 veliko jajce, 75 g nastrganega parmezana, sol, poper, 1 skodelica drobtin, olje za cvrtje.
Priprava: Zelenjavo umijemo, obrišemo in na grobo naribamo, primešamo peteršilj in olupljen pretlačen česen. V ponvi segrejemo dve žlici olivnega olja, dodamo zelenjavo, malo popražimo, solimo in popramo ter pokrito dušimo še nekaj minut. Ohlajeno zelenjavo stresemo v skledo, primešamo rikoto, stepeno jajce in parmezan, vse dobro premešamo in dodamo toliko drobtin, da se zmes nekoliko zgosti. Pustimo jo počivati 15 minut, nato iz nje oblikujemo kroglice, jih povaljamo v drobtinah in v vročem olju zlato ocvremo.