Zanimivosti

Zelenjavni ocvrtki za prste obliznit'

M. O. Ž., Zarja
6. 4. 2019, 11.01
Deli članek:

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite slastne zelenjavne ocvrtke po našem receptu?

Revija Zarja
Zelenjavni ocvrtki

Zelenjavni ocvrtki

Za 4 osebe

Priprava: 30 minut

Sestavine: 2 čvrsta jajčevca, 1 manjša zelena bučka, 2 žlici olivnega olja, 2 žlici sesekljanega peteršilja, 2 stroka česna, 325 g rikote (sladke skute), 1 veliko jajce, 75 g nastrganega parmezana, sol, poper, 1 skodelica drobtin, olje za cvrtje.

Priprava: Zelenjavo umijemo, obrišemo in na grobo naribamo, primešamo peteršilj in olupljen pretlačen česen. V ponvi segrejemo dve žlici olivnega olja, dodamo zelenjavo, malo popražimo, solimo in popramo ter pokrito dušimo še nekaj minut. Ohlajeno zelenjavo stresemo v skledo, primešamo rikoto, stepeno jajce in parmezan, vse dobro premešamo in dodamo toliko drobtin, da se zmes nekoliko zgosti. Pustimo jo počivati 15 minut, nato iz nje oblikujemo kroglice, jih povaljamo v drobtinah in v vročem olju zlato ocvremo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 13, 26. 3. 2019.