Zanimivosti

Tako pripravljene klobase s pirejem najbrž še niste jedli!

Alenka Kavčič, Maja
25. 3. 2019, 11.01
Deli članek:

Vam teknejo klobase? Da? Kaj pa, če danes pripravite kosilo po našem receptu?

Revija Maja
Klobasa s pirejem

Klobasa s pirejem

60 minut

Sestavine za 4 osebe
3 žlice olja
4 pari klobas za kuhanje
1 čebula
200 g pora
4 stroki česna
2 stebelni zeleni
žajbelj
200 ml belega vina
400 ml pasiranega paradižnika
400 ml piščančje jušne osnove
2 lovorova lista
sol, poper
sesekljan peteršilj

Za pire
800 g krompirja
100 g masla
300 ml mleka
sol, poper
šopek drobnjaka

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj.

V ponvi zlato rjavo zapečemo klobase. Vzamemo jih iz ponve, vanjo pa damo sesekljano čebulo, česen, por, zeleno in žajbelj ter pražimo nekaj minut. Zalijemo z vinom, dodamo paradižnik, lovorov list, solimo in popramo.

Klobase damo nazaj v omako in vse skupaj preložimo v nepregorno posodo. Pokrito pečemo v pečici še 20 minut.

Medtem skuhamo krompir za pire. Kuhanemu dodamo maslo, mleko, začinimo in vmešamo sesekljan drobnjak.

Klobase potresemo s peteršiljem in postrežemo s pirejem.

Objavljeno v reviji Maja št. 5, 1. 3. 2019.