Klobasa s pirejem
60 minut
Sestavine za 4 osebe
3 žlice olja
4 pari klobas za kuhanje
1 čebula
200 g pora
4 stroki česna
2 stebelni zeleni
žajbelj
200 ml belega vina
400 ml pasiranega paradižnika
400 ml piščančje jušne osnove
2 lovorova lista
sol, poper
sesekljan peteršilj
Za pire
800 g krompirja
100 g masla
300 ml mleka
sol, poper
šopek drobnjaka
Priprava
Pečico segrejemo na 180 stopinj.
V ponvi zlato rjavo zapečemo klobase. Vzamemo jih iz ponve, vanjo pa damo sesekljano čebulo, česen, por, zeleno in žajbelj ter pražimo nekaj minut. Zalijemo z vinom, dodamo paradižnik, lovorov list, solimo in popramo.
Klobase damo nazaj v omako in vse skupaj preložimo v nepregorno posodo. Pokrito pečemo v pečici še 20 minut.
Medtem skuhamo krompir za pire. Kuhanemu dodamo maslo, mleko, začinimo in vmešamo sesekljan drobnjak.
Klobase potresemo s peteršiljem in postrežemo s pirejem.