Kari iz leče, čičerke in sladkega krompirja
Sestavine za 4 osebe:
1 rdeča čebula
1 žlička orientalske kumine
1 žlička gorčičnih semen
1 žlica karija
100 g rdeče ali zelene leče (ali mešanice)
približno 500 g sladkega krompirja
500 ml zelenjavne osnove (ali vode)
1 pločevinka paradižnika v koščkih (400 g)
1 pločevinka čičerke
nekaj vejic koriandra
olje
sol
Po želji:
čvrst jogurt, mleta paprika (pekoča ali sladka), koriander
Priprava:
Lečo oplaknite, sladki krompir olupite in narežite na kocke. Čebulo olupite in drobno sesekljajte.
V večji posodi segrejte olje in na njem do mehkega podušite čebulo. Dodajte začimbe in jih prepražite, da zadišijo (približno 1 minuto). Dodajte lečo in sladki krompir, zalijte z zelenjavno osnovo in paradižnikom ter začinite s soljo in poprom.
Vse skupaj zavrite in pri nizki temperaturi kuhajte približno 20 minut, da se leča in krompir zmehčata. Na koncu umešajte odcejeno čičerko in vse skupaj pregrejte. Po okusu še dodatno začinite in naložite v skledice.
Po želji okrasite z jogurtom, mleto papriko in listi koriandra. Zraven lahko ponudite ploščati riž ali pa kruh, ni pa nujno, saj je že sam kar polnovreden obrok.