Janez, ki je za svojo salamo prejel 51,4 točke, domače mesnine izdeluje že vse svoje življenje. »Že oče je bil mesar, tak kmečki mesar, in otroci smo bili poleg že od mladih nog. K zmagi je največ pripomogel doma vzrejen prašič, saj je kakovostno meso osnova. Potem je treba narediti pravo zmes, veliko dela in pozornosti pa je potrebne tudi med zorenjem,« je recept za zmago opisal Peterlin, ki svoje znanje uspešno prenaša tudi na mlajši rod, saj je drugo mesto na salamijadi osvojil njegov sin Matjaž, tretji pa je bil Simon Meglič iz Tržišča.
SPREJEM DELEGACIJ
Dopoldne pred salamijado je bil v vinski kleti Mastnak v Orešju nad Sevnico v okviru letošnje 58. sevniške salamijade tudi sprejem delegacij iz petih držav. »Tukaj se ob izmenjavi daril vedno tudi pogovarjamo, kakšne imamo zamisli in želje za naprej. Tu se predstavljajo poleg Sevnice salamarska mesta, ki tudi po drugih državah pripravljajo podobne prireditve, kot je naša. Imamo veliko skupnih točk. Razmišljamo tudi o tem, kako osmisliti skupne nastope znotraj srednje Evrope,« je povedal Zdravko Mastnak, predsednik društva salamarjev Sevnica in lastnik Vinske kleti Mastnak.