Orada v pergamentu
Za 4 osebe
Priprava: 40 minut
Sestavine: 4 stebla stebelne zelene, 4 srednje velika korena, 1 majhna koleraba, 1 žlička začimbne mešanice, sol, poper, 1 bio limona, 4 žličke olja, 800 g (4 kose) filejev orade, 1 šopek svežega timijana ali ½ žličke posušenega timijana, 8 pol pergamentnega papirja.
Priprava: Zeleno očistimo in narežemo na rezine. Korenje postrgamo in z lupilcem za zelenjavo naredimo oblance. Kolerabo olupimo in narežemo na palčke. Vso zelenjavo blanširamo minuto do dve v vreli slani vodi, potem pa precedimo in vodo prestrežemo in prihranimo. Odmerimo 100 ml vrele vode in dodamo začimbno mešanico, v vodo stresemo zelenjavo in dodamo še polovico nastrgane limonine lupine. Popramo. Za vsak file orade zložimo skupaj po dve poli pergamentnega papirja in ga namažemo z oljem. Na papir porazdelimo zelenjavo in nanjo položimo fileje. Potresemo jih s preostalo limonino lupino, timijanom in soljo. Zvijemo v zvitke. Zvitke položimo na dno pekača in pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, 15–20 minut. Pečene ribe z zelenjavo ponudimo kar na krožniku, s papirjem vred, da si ga vsak sam odvije.