Bučne žemljice
135 minut
Sestavine za 8 žemljic:
200 g bučnega pireja
475 g + 25 g moke
1 zavoj suhega kvasa
50 g sladkorja
1 žlička soli
100 g masla
100 ml mleka
1 jajce
Preberite tudi: Nekaj novega! Pečena polenta z gobami. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Bučo narežemo na 4 dele, jih položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo od 15 do 20 minut, da se meso zmehča in ga lahko z vilicami pretlačimo. Meso ukašimo v pire, ki naj bo za nadaljnjo uporabo malce ohlajen.
2. Zmešamo večji del moke, kvas, sladkor in sol. Maslo segrejemo, dodamo mleko in skupaj z jajcem in bučnim pirejem dodamo moki.
3. Z mešalnikom zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo hlebček, ga pokrijemo z vlažno krpo in pustimo na toplem počivati eno uro.
4. Preostalih 25 g moke dodamo testu. Razdelimo ga na 8 kosov in jih oblikujemo v kroglice. Kuhinjsko vrvico narežemo na osem kosov, dolgih 50 cm. Na sredino vrvice položimo testeno kroglico in jo križno prevežemo. Zavežemo.
5. Žemljice položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pustimo še 25 minut vzhajati.
6. Temperaturo pečice znižamo na 180 stopinj in žemljice pečemo 15 minut. Potem jih vzamemo iz pečice, počakamo 15 minut in previdno odstranimo vrvice.
Pojasnilo
Ustrezno količino bučnega pireja, ki ga zahteva recept, bomo dobili iz 300 gramov buče hokaido.