Zanimivosti

Slastna porova pita!

S. M., Zarja
12. 9. 2018, 11.01
Deli članek:

Postrežemo še toplo z mešano solato.

dreamstime
Porova pita

Porova pita

Za 6 oseb:

Priprava: 30 minut

Pečenje: 40 minut

Sestavine za testo: 250 g moke, 125 g masla, 1 rumenjak, 1 ščepec soli, 50 ml vode; nadev: 400 g pora, 3 žlice olja, 150 g sira (mehkejše vrste), 50 g naribanega trdega sira, 1 jajce, 1 rumenjak, 50 ml sladke smetane, sol, poper

Preberite tudi: To je sočna pita s češnjevim paradižnikom. Kliknite TUKAJ!

Priprava: Iz sestavin za testo na hitro zamesimo mehko testo in oblikujemo kepo, zavijemo jo v folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik. Nato testo razvaljamo na debelino od 3 do 4 milimetre in z njim obložimo okrogel pekač. Por očistimo in stebla narežemo na kolobarje. V ponvi ga na olju pražimo 5 minut, nato pa pokrijemo in pustimo še 5 minut, da se zmehča. V skledi premešamo preostale sestavine za nadev in dodamo ohlajeni por. Vse preložimo na testo v pekaču. Pito pečemo 35 minut pri temperaturi 180 stopinj. Postrežemo še toplo z mešano solato.