Zanimivosti

Mesni zvitki v omaki za božansko kosilo!

M. S., Maja
1. 9. 2018, 11.01
Deli članek:

Paradižnik je zdaj sezonska zelenjava številka ena in škoda bi bilo, če ne bi znali popolnoma izkoristiti vse, kar nam ponuja. Danes zato pripravljamo mesne zvitke v omaki.

Revija Maja
Tako pripravljenim mesnim zvitkom se ne boste mogli upreti.

Mesni zvitki v omaki

Sestavine za 3 osebe:
3 rezine pršuta
5 vejic žajblja
6 telečjih zrezkov (po 60 g)
sol, poper
2 žlici olivnega olja
2 žlici moke
370 g paradižnikove kaše z baziliko
2 žlici marelične marmelade

Preberite tudi: Stročji fižol v popolnem obroku. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Pršut po dolgem prerežemo na pol. Žajbelj umijemo, osušimo in osmukamo listke. Zrezke potolčeno, solimo, popramo. Na vsakega položimo pol rezine pršuta in dva do tri listke žajblja. Zvijemo in učvrstimo z zobotrebci.

2. V ponvi segrejemo olje in popražimo preostali žajbelj. Vzamemo iz posode. Zrezke oprašimo z moko in v ponvi spečemo. Pečene vzamemo iz ponve.

3. V ponev zlijemo paradižnikovo kašo in marmelado. Zavremo.

4. Zvitke postrežemo z omako in žajbljem ter širokimi rezanci.

Zanimivosti

zenska s hranilnikom
Zanimivosti

Ti ugodni izdelki so si prislužili znak “ODLIČNA KAKOVOST”

položaj otroka, vaja, joga
Jutranja telovadba

Ko vstanemo, najprej temeljito razgibajmo zaspane ude

potos, zalivanje, sobna rastlina
Zelena oaza

Sobne rastline za vse, ki jim vrtnarjenje ne gre najbolje od rok

mikrovalovna pečica
Nepogrešljiv aparat

Določeno hrano lahko v mikrovalovni pečici raznese ali pa celo zogleni

kavni aparat
Čiščenje in vzdrževanje

Poskrbite, da vam dragega kavnega aparata ne uniči vodni kamen

rep03-2025_naslovka
Zanimivosti

Obračun v političnem zakulisju: tarča je Robert Golob, ne Boštjan Poklukar