Zanimivosti

Mesni zvitki v omaki za božansko kosilo!

M. S., Maja
1. 9. 2018, 11.01
Deli članek:

Paradižnik je zdaj sezonska zelenjava številka ena in škoda bi bilo, če ne bi znali popolnoma izkoristiti vse, kar nam ponuja. Danes zato pripravljamo mesne zvitke v omaki.

Revija Maja
Tako pripravljenim mesnim zvitkom se ne boste mogli upreti.

Mesni zvitki v omaki

Sestavine za 3 osebe:
3 rezine pršuta
5 vejic žajblja
6 telečjih zrezkov (po 60 g)
sol, poper
2 žlici olivnega olja
2 žlici moke
370 g paradižnikove kaše z baziliko
2 žlici marelične marmelade

Preberite tudi: Stročji fižol v popolnem obroku. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Njena.si

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

1. Pršut po dolgem prerežemo na pol. Žajbelj umijemo, osušimo in osmukamo listke. Zrezke potolčeno, solimo, popramo. Na vsakega položimo pol rezine pršuta in dva do tri listke žajblja. Zvijemo in učvrstimo z zobotrebci.

2. V ponvi segrejemo olje in popražimo preostali žajbelj. Vzamemo iz posode. Zrezke oprašimo z moko in v ponvi spečemo. Pečene vzamemo iz ponve.

3. V ponev zlijemo paradižnikovo kašo in marmelado. Zavremo.

4. Zvitke postrežemo z omako in žajbljem ter širokimi rezanci.

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025