Zanimivosti

Nekaj novega! To so slastni piščančji zvitki

M. S-, Maja
18. 8. 2018, 11.01
Deli članek:

Kdo si želi poleti stati uro in več za štedilnikom med pripravo kosila? Vročina nam vzbuja tek po lažjih, predvsem pa hitro pripravljenih jedeh, zato je pol ure skorajda največ, kolikor zdržimo v kuhinji.

Revija Maja
Piščančji zvitki

Piščančji zvitki

Sestavine za 4 osebe:
5 rezin slanine
1 žlička olja
350 g piščančjih prsi
sol, poper
4 veliki listi ledenke
2 večja paradižnika
4 tortilje (premer 24 cm)
200 g skutnega namaza s papriko
4 rezine sira

Preberite tudi: Osvežite se z rabarbarinim ledenim čajem. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

Rezine slanine narežemo na trakove, dolge 4 cm. Popražimo jih v ponvi brez maščobe. Odložimo na papirnato kuhinjsko brisačo.

V ponev vlijemo olje in spečemo meso. Solimo, popramo. Ko se malce ohladi, ga narežemo na trakove.

Solato umijemo in osušimo. Paradižnika narežemo na rezine in potem na trakove. Tudi sir narežemo na trakove.

Tortilje namažemo z namazom, obložimo s solato, sirom, mesom in paradižnikom. Zvijemo v zvitke in vsakega narežemo na 4 do 5 cm dolge grižljaje. Na vsakega z zobotrebcem nabodemo še rezino slanine.