Zanimivosti

Smuč z zeliščno skorjico na špinačni posteljici

M. S., Maja
14. 5. 2018, 11.01
Deli članek:

Smuč je kralj sladkovodne ribje kuhinje. Ima čudovito belo meso skoraj brez kosti, nežnega prijetnega okusa.

Revija Maja

Smuč z zeliščno skorjico na špinačni posteljici

Sestavine za 2 osebi:
2 smučeva fileja brez kože (po 150 g)
sol
limonin sok
1 vejica timijana
1 vejica peteršilja
80 g drobtin
3 žlice olja
1/2 stroka česna
gorčica

Za špinačo:
500 g špinače
sol
1 šalotka
80 g drobtin
2 žlici olja
100 ml suhega belega vina
150 ml sladke smetane
1 žlička gorčice

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Ribja fileja splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Solimo, pokapljamo z limoninim sokom in položimo v pekač, obložen s papirjem za peko.

2. Timijan in peteršilj osmukamo ter sesekljamo. Zmešamo z drobtinami, oljem in česnom, v mikserju ukašimo ter solimo.

3. Fileja po vrhu namažemo z gorčico in obložimo z drobtinami. V pečici pečemo 8 minut, da skorjica zlato porjavi.

4. Špinačo operemo in blanširamo v vreli slani vodi. Odcedimo in ožmemo.

5. Šalotko olupimo in sesekljamo ter popražimo na olju. Zalijemo z vinom, zavremo, ko vino skoraj povre, dodamo smetano, špinačo in nekaj minut kuhljamo.

6. Vmešamo gorčico, solimo. Ponudimo z ribo in po želji z rižem, krompirjem ali kruhom.

Preberite tudi: Posladkajte se z jagodno zmrzlino. Kliknite TUKAJ!