Zanimivosti

Iz babičine kuhinje: fritata z mlado zelenjavo

M. S., Maja
12. 5. 2018, 11.01
Deli članek:

Recepti za hitro pripravljene jedi so vedno dobrodošli. Danes zato pripravljamo fritato z mlado zelenjavo.

Revija Maja

Fritata z mlado zelenjavo

Sestavine za 4 osebe:
300 g mlade pomladne zelenjave (npr. šparglji, mlado korenje, koleraba)
1 avokado
6 žlic mleka ali smetane
6 jajc
sol, poper, muškatni orešček
2 žlici masla
1 šopek svežih zelišč
1 žlica nastrganega hrena
150 g jogurta

Priprava:

1. Zelenjavo očistimo. Šparglje in korenje ostrgamo ter narežemo na tricentimetrske koščke, kolerabo olupimo in narežemo na centimetrske koščke. Zelenjavo vržemo v vrelo slano vodo in kuhamo toliko časa, da je še čvrsta. Odcedimo.

2. Avokadu odstranimo koščico in narežemo meso na večje kose.

3. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Smetano ali mleko razžvrkljamo z jajci. Solimo, popramo, dodamo nastrgan muškatni orešček.

4. Kuhano zelenjavo popečemo na maslu, dodamo avokado in prelijemo z jajčno zmesjo. Pečemo 2 minuti, potem pa ponev prestavimo v pečico in tam pečemo še 10–12 minut.

5. Medtem zelišča splaknemo z mrzlo vodo, osušimo, osmukamo in sesekljamo. Dodamo jih jogurtu in hrenu, solimo, popramo.

6. Pečeno fritato narežemo na kose in postrežemo z jogurtovo omako.

Preberite tudi: Posladkajte se z jagodno zmrzlino. Kliknite TUKAJ!