Jogurtov riž s sadjem
30 min
Sestavine za 4 osebe:
300 g riža basmati
200 ml marakujinega nektarja
1 bio pomaranča
300 g jogurta
3 žlice medu
300 g jagod
1 mango
1/2 vaniljinega stroka
4 žlice bučnih semen
Priprava:
1. Riž skuhamo po navodilih na embalaži, 200 ml vode nadomestimo z marakujinim nektarjem.
2. Pomarančo umijemo, osušimo, nastrgamo lupino in odmerimo dve žlički ter iztisnemo sok.
3. Jogurt zmešamo z medom in pomarančno lupino. Previdno vmešamo ohlajen riž, napolnimo kozarce in postavimo na hladno.
4. Jagode narežemo na četrtine, mango olupimo in narežemo na koščke. Sredico vaniljinega stroka zmešamo s štirimi žlicami pomarančnega soka in v tej mešanici mariniramo sadje.
5. Bučna semena popražimo v ponvi brez maščobe. Na riž v kozarce odmerimo marinirano sadje, potresemo z bučnimi semeni in ponudimo.