Kuskus s pečenim sirom in ohrovtom
Sestavine za 4 osebe:
150 g kuskusa
150 ml vroče čiste zelenjavne juhe
1 bio pomaranča
2 žlici olivnega olja
500 g kodrastega ohrovta
2 velika korenčka
75 g suhih marelic
50 g pistacij (brez lupine)
4 mlade čebule
250 g sira za žar
Priprava:
1. Pomaranči nastrgamo lupino in iztisnemo sok. Kodrasti ohrovt narežemo na trakove. Korenje ostrgamo in nastrgamo. Marelice in pistacije grobo sesekljamo. Mlado čebulo narežemo na obročke. Sir za žar narežemo na koščke.
2. Kuskus stresemo v posodo in ga prelijemo z vročo juho. Dodamo sok in lupino pomaranče. Pokrijemo in počakamo 5 minut.
3. V ponvi medtem segrejemo žlico olja in 5 do 6 minut pražimo kodrasti ohrovt.
4. V posodo stresemo korenje, marelice, pistacije, mlado čebulo, dodamo ohrovt in kuskus in dobro premešamo.
5. Na preostalem olju spečemo sir in ga potresemo po jedi. Postrežemo toplo.