Zanimivosti

Na žlico: ješprenjčkova enolončnica z zelenjavo

M. S., Maja
29. 4. 2018, 11.01
Deli članek:

Dnevi postajajo daljši in toplejši, pri pripravi jedi pa smo izbirčnejši. Tekne nam lažja hrana, z veliko zelenjave. Danes smo zato za vas izbrali recept za ješprenjčkovo enolončnico z zelenjavo.

Revija Maja

Ješprenjčkova enolončnica z zelenjavo

Sestavine za 4 osebe:
1 žlica olivnega olja
1 velika čebula
2 srednje velika korenčka
70 g pancete
2 stroka česna
1 vejica rožmarina
ščepec čilija v kosmičih
1,2 l čiste zelenjavne juhe
100 g ješprenjčka
250 g ohrovta
nastrgan parmezan

Priprava:
1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Korenje ostrgamo in narežemo na koščke. Panceto prav tako narežemo na koščke. Rožmarin osmukamo in sesekljamo. Ohrovt umijemo in narežemo.
2. Segrejemo olje in na njem popražimo čebulo. Dodamo korenje in pražimo približno 6 minut. Dodamo koščke pancete in med mešanjem pražimo 4 minute.
3. Dodamo česen, rožmarin in čili. Zalijemo z juho in dodamo ješprenjček. Počasi kuhljamo v pokriti posodi, dokler ješprenjček ni skuhan.
4. Dodamo ohrovt in kuhamo, da se zmehča. Ko je juha kuhana, jo odmerimo na krožnike in potresemo s parmezanom.

Preberite tudi: Rabarbara na zalogo. Kliknite TUKAJ!