Ješprenjčkova enolončnica z zelenjavo
Sestavine za 4 osebe:
1 žlica olivnega olja
1 velika čebula
2 srednje velika korenčka
70 g pancete
2 stroka česna
1 vejica rožmarina
ščepec čilija v kosmičih
1,2 l čiste zelenjavne juhe
100 g ješprenjčka
250 g ohrovta
nastrgan parmezan
Priprava:
1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Korenje ostrgamo in narežemo na koščke. Panceto prav tako narežemo na koščke. Rožmarin osmukamo in sesekljamo. Ohrovt umijemo in narežemo.
2. Segrejemo olje in na njem popražimo čebulo. Dodamo korenje in pražimo približno 6 minut. Dodamo koščke pancete in med mešanjem pražimo 4 minute.
3. Dodamo česen, rožmarin in čili. Zalijemo z juho in dodamo ješprenjček. Počasi kuhljamo v pokriti posodi, dokler ješprenjček ni skuhan.
4. Dodamo ohrovt in kuhamo, da se zmehča. Ko je juha kuhana, jo odmerimo na krožnike in potresemo s parmezanom.