Pomladna lazanja
100 min
Sestavine za 4 osebe:
500 g svežega brokolija
400 g fileja bele ribe
1 šopek bazilike
300 g rikote
1 kozarec (185 g) zelenega pesta
100 ml čiste zelenjavne juhe
15 zelenih listov za lazanjo
100 g svežega kozjega sira
sol, poper
Priprava:
1. Brokoli umijemo in razdelimo na cvetke. Trši, stebelni del olupimo in na drobno zrežemo. V vreli slani vodi ga skupaj s cvetki blanširamo dve minuti. Odcedimo.
2. Ribo splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na grižljaje.
3. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Baziliko osmukamo in lističe na grobo zrežemo. Rikoto zmešamo s pestom, juho in polovico bazilike. Solimo, popramo.
4. Nekaj omake zlijemo v pekač in nanjo položimo liste za lazanjo. Nanje naložimo brokoli, koščke ribe in omako. To ponavljamo, da porabimo vse sestavine. Na koncu potresemo s koščki kozjega sira.
5. Pečemo 40 minut, po potrebi med pečenjem pokrijemo z alufolijo. Ko je lazanja pečena, počakamo, da se malce ohladi, potem jo narežemo in potresemo z baziliko.