Svinjski kotleti z zeljno solato
50 min
Sestavine za 2 osebi:
40 g drobtin
½ šopka svežega timijana
2 žlici nastrganega parmezana
2 svinjska kotleta
2 žlici moke
1 jajce
olivno olje
1 žlička belega vinskega kisa
1 žlička olivnega olja
1 zeleno jabolko
¼ manjše zeljne glavice
2 mladi čebuli
¼ žličke janeževih semen
kreša
Priprava:
1. Timijan osmukamo in lističe sesekljamo. Zelje naribamo, mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke.
2. Pečico segrejemo na 190 stopinj. Zmešamo drobtine, timijan in sir. Kotleta splaknemo z mrzlo vodo, dobro osušimo in povaljamo v moki, razžvrkljanem jajcu in mešanici drobtin, timijana in sira.
3. Kotleta položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pokapljamo z oljem. Pečemo od 30 do 35 minut, dokler meso ne dobi hrustljave zlate skorjice.
4. Za solato v skledi zmešamo olje in kis. Jabolko narežemo na četrtine in olupimo. Potem narežemo na tanke rezine in jih položimo v skledo z oljem in kisom. Vmešamo naribano zelje, čebulo, janeževa semena in krešo. Dobro premešamo in postrežemo s kotletoma.