Krompirjeva pica
»Gre za sila preprost recept, pri katerem je najboljše to, da lahko uporabite svojo domišljijo in si pico sestavite po lastnih željah,« o receptu, ki ga je izbrala za bralce Zvezd, pravi voditeljica Natalija Bratkovič. »Je tudi cenovno ugodno kosilo, saj vas bodo sestavine stale okoli sedem evrov. Osnovna sestavina je krompir, vse drugo pa je odvisno od vašega okusa.«
Sestavine:
4 veliki krompirji
sol
stopljeno maslo
paradižnik
sir gavda
šunka
Priprava:
Krompir olupite, operite in ga narežite na rezine, a pazite, da ne bodo pretanke, ker bo potem podlaga za pico tanka kot čips, opozarja Natalija. Rezine nato v krogu zložite v pekač, solite in zalijte z malo stopljenega masla. Pecite tako dolgo, da se krompir skoraj povsem zmehča. Nato vzemite pekač iz pečice in po krompirju enakomerno razporedite dodatke – klobase, paradižnik in tako dalje, ter vse skupaj posujte s sirom (lahko ga naribate ali ga uporabite v lističih). Pekač s tako pripravljeno pico vstavite v pečico in pecite toliko časa, da se sir stopi in dobi slastno zlato skorjo. Pico ohladite in uživajte v vsakem grižljaju.