Bogata kremna juha
Sestavine za 4 osebe:
400 g kosov piščanca
150 g slanine
1 steblo zelene
300 g krompirja
4 mlade čebule
1 majhna konzerva vložene koruze
30 ml smetane
1 piščančja jušna kocka
20 g masla
sol, poper
Priprava:
1. Meso narežemo na grižljaje. Čebulo umijemo in narežemo na obročke. Očistimo tudi zeleno in jo na drobno sesekljamo. Krompir olupimo in narežemo na koščke.
2. V ponvi hrustljavo popečemo slanino. Slanino odstranimo iz ponve, na maščobi pa spečemo meso. Meso vzamemo iz ponve, dodamo maslo in popražimo čebulo in zeleno. Dodamo še na koščke narezano slanino, krompir in koruzo. Zalijemo z vodo, v kateri smo razpustili jušno kocko. Kuhamo 15 minut.
3. V juho vrnemo koščke mesa in kuhamo še pet do deset minut. Vmešamo smetano, začinimo in odstavimo z ognja.
4. Juho pustimo počivati dve uri, preden jo postrežemo s kruhom.