Zanimivosti

Slastna testeninska zloženka z mesom in gobami

M. S., Maja
7. 4. 2018, 15.01
Deli članek:

Vsakič, ko lazanja zadiši iz pečice, pa ne glede na prevladujoč okus velja, da se nam pocedijo sline. Danes smo zato za vse ljubitelje italijanske kuhinje pripravili recept za lazanjo z mesom in gobami.

Revija Maja

Mesna lazanja z gobami

Sestavine za 4 osebe:
maslo za pekač
2 žlici olivnega olja
275 g šampinjonov
1 čebula
1 korenček
2 stroka česna
400 g mletega govejega mesa
500 g pasiranega paradižnika
1 goveja kocka za juho
300 g listov za lazanjo
350 g naribanega sira
1 žlica nastrganega parmezana

Priprava:

1. Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Pekač namastimo. Gobe očistimo in narežemo na rezine. Čebulo olupimo in sesekljamo. Korenje ostrgamo in narežemo na koščke. Česen olupimo in pretlačimo.

2. V ponvi segrejemo žlico olja in popražimo gobe. Stresemo jih iz ponve, vanjo vlijemo preostalo olje in popražimo čebulo in korenje, dodamo še česen in pražimo še nekaj minut.

3. Vmešamo mleto meso in mešamo 3 do 4 minute, da meso porjavi in se razdrobi. Potem dodamo pasiran paradižnik in jušno kocko.

4. V pekač položimo liste za lazanjo, nanje naložimo meso, potem plast sira in gob. Nadaljujemo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Nazadnje lazanjo potresemo s parmezanom.

5. Pečemo v pečici 40 minut. Nekaj minut pred koncem pekač pokrijemo z alufolijo. Preden pečeno lazanjo postrežemo, počakamo nekaj minut.

Preberite tudi: Pripravite slastno lazanjo, ki bo teknila tudi veganom! Kliknite TUKAJ!