Sladka jajčka na oko
Sestavine za 18 piškotov:
150 g masla
1 bio limona (sok + lupina)
1 vaniljin sladkor
60 g sladkorja v prahu
1 žlica mleka
150 g moke
75 g škroba
pomarančna marmelada
Za limonin led:
limonin sok
sladkor v prahu
Priprava:
1. Limoni nastrgamo lupino in iztisnemo sok. Maslo, sladkor, vaniljin sladkor, limonino lupino kremasto stepemo. Dodamo moko, škrob, mleko in nekaj limoninega soka ter zgnetemo v testo.
2. Testo razvaljamo 2 do 3 mm na tanko in ga za pol ure postavimo na hladno.
3. Z ovalnim modelom izrežemo piškote. Polovici izrežemo še manjšo ovalno luknjo. Piškote položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 11 minut na 200 stopinjah.
4. Piškote z majhno luknjo v spodnji polovici namažemo s sladkornim ledom, ki smo ga pripravili iz limoninega soka in sladkorja v prahu.
5. Drugo polovico piškotov namažemo s pomarančno marmelado in jih pokrijemo s piškoti z luknjo.