Zanimivosti

Presezite rutino z zapečenimi makaroni po grško

Revija Maja
21. 3. 2018, 16.01
Deli članek:

Testenine z mletim mesom, po bolonjsko, zgolj s paradižnikovo omako ali z dodatkom zelenjave, so stalnica na naših mizah. Zato je prav, da presežemo rutino in poskusimo iz »makaronov« vseh vrst pričarati še kakšno novo jed.

Revija Maja

Zapečeni makaroni po grško

55 minut

Sestavine za 4 osebe:
250 g makaronov
1 velika čebula
2 stroka česna
300 g mletega mesa
2 žlici olivnega olja
1 jajčevec
1 bučka
400 g paradižnika v koščkih (konzerva)
3-4 žlice ajvarja
1,5 žličke osmukanega timijana
sol, poper
1 žlica škroba
100 ml juhe
1 lonček kisle smetane
10 zelenih in črnih oliv
60 g nastrganega sira
2 žlici drobtin

Priprava:

1. Makarone skuhamo po navodilih. Česen in čebulo olupimo. Čebulo sesekljamo, česen pretlačimo. Na žlici olja popražimo čebulo, dodamo česen in meso.

2. Jajčevec in bučko umijemo in narežemo na rezine. Rezine jajčevca popražimo na preostalem olju. Paradižnik začinimo z ajvarjem, timijanom, soljo in poprom. Škrob, juho in kislo smetano v lončku zmešamo.

3. V pekač naložimo v plasteh paradižnikovo omako, makarone, meso, zelenjavo in kislo smetano. Olive narežemo na rezine, jih zmešamo s sirom in drobtinami in potresemo po jedi.

4. Pečemo v pečici na 180 stopinjah 30 minut.

Preberite tudi: Bolezen Tare Zupančič zavita v skrivnost. Kliknite TUKAJ!

Estrada

radio-1
Šou domov

Robert Roškar ostal brez sovoditeljice

Jaka Peterka
Jaka Peterka

Priljubljeni radijski voditelj iskreno o varanju

Maruša Mišmaš Zrimšek, nosečnost
Maruša Mišmaš Zrimšek

Slovenska atletinja si želi po porodu nastopiti na olimpijskih igrah

Melania in Donald Trump
Oblačenje prve dame

Kaj modni opazovalci pričakujejo od Melanie Trump?

Čedno dekle, Pretty Woman
Neprimerni in sporni

Večne filmske ljubezni, ki bi bile danes močno obsojane

dagi in monika 1
Anže Langus Petrović

Mož Avsenikove vnukinje se je navadil na poročni prstan

Zanimivosti

rep03-2025_naslovka
Zanimivosti

Obračun v političnem zakulisju: tarča je Robert Golob, ne Boštjan Poklukar

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?