Zanimivosti

Presezite rutino z zapečenimi makaroni po grško

Revija Maja
21. 3. 2018, 16.01
Deli članek:

Testenine z mletim mesom, po bolonjsko, zgolj s paradižnikovo omako ali z dodatkom zelenjave, so stalnica na naših mizah. Zato je prav, da presežemo rutino in poskusimo iz »makaronov« vseh vrst pričarati še kakšno novo jed.

Revija Maja

Zapečeni makaroni po grško

55 minut

Sestavine za 4 osebe:
250 g makaronov
1 velika čebula
2 stroka česna
300 g mletega mesa
2 žlici olivnega olja
1 jajčevec
1 bučka
400 g paradižnika v koščkih (konzerva)
3-4 žlice ajvarja
1,5 žličke osmukanega timijana
sol, poper
1 žlica škroba
100 ml juhe
1 lonček kisle smetane
10 zelenih in črnih oliv
60 g nastrganega sira
2 žlici drobtin

Priprava:

1. Makarone skuhamo po navodilih. Česen in čebulo olupimo. Čebulo sesekljamo, česen pretlačimo. Na žlici olja popražimo čebulo, dodamo česen in meso.

2. Jajčevec in bučko umijemo in narežemo na rezine. Rezine jajčevca popražimo na preostalem olju. Paradižnik začinimo z ajvarjem, timijanom, soljo in poprom. Škrob, juho in kislo smetano v lončku zmešamo.

3. V pekač naložimo v plasteh paradižnikovo omako, makarone, meso, zelenjavo in kislo smetano. Olive narežemo na rezine, jih zmešamo s sirom in drobtinami in potresemo po jedi.

4. Pečemo v pečici na 180 stopinjah 30 minut.

Preberite tudi: Bolezen Tare Zupančič zavita v skrivnost. Kliknite TUKAJ!