Mesne kroglice s krompirjem
Sestavine za 4 osebe:
450 g mletega govejega mesa
25 g drobtin
25 g nastrganega parmezana
2 beljaka (ali eno celo jajce)
2 žlici vode
3 stroki česna
2 žlici olja
sol, poper
2 konzervi paradižnikovih koščkov z baziliko
450 g krompirja
origano in parmezan za posip
Priprava:
1. Krompir olupimo in narežemo na krhlje.
2. Mleto meso zmešamo z drobtinami, parmezanom, beljakoma, vodo, pretlačenim strokom česna, soljo in poprom. Iz mase oblikujemo 12 kroglic.
3. V ponvi segrejemo olje in kroglice z vseh strani zapečemo (5-8 minut).
4. Dodamo še preostali česen, paradižnik in krompir ter zavremo. Zmanjšamo ogenj, ponev pokrijemo in kuhljamo še 25 minut, da se krompir zmehča.
5. Ponev odkrijemo in kuhljamo še 5 minut, da se omaka rahlo zgosti. Vmes premešamo. Solimo in popramo po okusu.
6. Mesne kroglice lahko potresemo s parmezanom in origanom, tik preden jih ponudimo.