Zanimivosti

Palačinke s šunko in sirom

M. S., Maja
6. 3. 2018, 11.01
Deli članek:

Palačinke so imenitna jed, ki tekne otrokom in odraslim. Da jih ne bomo vedno mazali z marmelado ali čokolado, torej stregli sladke, jih lahko pripravimo tudi kot odlično slano jed. S solato ali juho bodo del popolnega kosila.

Revija Maja

Sestavine za 8 palačink:
300 ml mleka 
1 jajce 
1 žlica olja 
100 g moke 
3 žlice majoneze 
2 žlički grobozrnate gorčice 
8 rezin kuhane šunke 
380 g lahke gaude v rezinah 
20 g masla

Priprava:

1. Stepemo mleko, jajce in olje. V skledo stresemo moko in vanjo počasi prilijemo mlečno zmes. Stepemo do gladkega.

2. V ponvi segrejemo košček masla in spečemo palačinko. Ponovimo še sedemkrat.

3. Za premaz zmešamo majonezo in gorčico. S tem namažemo vsako palačinko ter jo obložimo z rezino šunke in dvema rezinama sira. Zvijemo v zvitke in jih položimo v plitek pekač.

4. Ko so vse palačinke v pekaču, jih premažemo s stopljenim maslom in položimo v pečico z vklopljeno funkcijo žar za približno 5 minut. V tem času se bo sir stopil in palačinke zlato rjavo hrustljavo zapekle.

5. Palačinke postrežemo z zeleno solato in dodatno merico gorčice z zelenjavo.

Majin nasvet
Palačinke lahko premažemo tudi s kislo smetano in potresemo z mladimi špinačnimi listi, obložimo pa s šunko in sirom ter zložimo v torto. Torto prav tako pogrejemo v pečici (5 minut na 75 stopinjah) in potem narežemo na šest kosov. Pojemo z zelenjavno kremno juho.

Preberite tudi: Pred službo: zmešanček z ohrovtom in jagodami. Kliknite TUKAJ!