Mesna pita
Listnato testo
45 min
Sestavine za 6 oseb:
1 žlica olivnega olja
700 g mladih govejih zrezkov
1 čebula
1 strok česna
2 korenčka
200 g šampinjonov
1 žlica moke
400 ml goveje juhe
2-3 žlice worcestrske omake
300 g listnatega testa
Priprava:

Zanimivosti
Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Meso narežemo na 3 cm velike koščke. Popražimo jih (3-5 minut) na olju v ponvi. Stresemo iz ponve.
2. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Korenje ostrgamo in narežemo na koščke. Gobe umijemo in narežemo. V ponvi pražimo čebulo, korenje in gobe približno 10 minut. Mešamo in dodamo še česen.
3. Potresemo z moko, zalijemo z juho in omako, solimo in popramo. V ponev vrnemo meso in kuhljamo še 5 minut.
4. Testo razvaljamo in izrežemo pokrove za šest majhnih pekačev (250 ml prostornine).
5. V pekač odmerimo mesni nadev in pokrijemo s testom. Robove testa zatlačimo za pekač. Na sredini testa naredimo luknjico. Pečemo od 20 do 25 minut.