Zmešanček s sladkim krompirjem, mangom in limeto
90 minut
410 kalorij
Sestavine za 4 osebe:
300 g sladkega krompirja
200 g orehovih jedrc
1 mango
2 limeti
cimet v prahu
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Sladki krompir zavijemo v folijo in ga pečemo v pečici od 60 do 80 minut. Ob koncu peke preverimo, ali je gomolj že popolnoma zmehčan, in izdolbemo mehko sredico, ki naj tehta 200 g. Olupek zavržemo. Najbolje, da to storimo večer pred pripravo zmešančka.
2. Orehe na grobo nasekljamo in jih s 450 ml vode ukašimo. Precedimo skozi gazo ali cedilo ter prihranimo orehovo mleko.
3. Mango olupimo in na drobno narežemo. Limetama iztisnemo sok.
4. Vse sestavine še enkrat ukašimo in začinimo z limetinim sokom in cimetom.
Majina ideja
Sladki krompir mnogim, vajenim okusa »navadnega« krompirja, ni pogodu v slanih jedeh. Zato je njegova uporaba v jutranjem zmešančku odlična izbira. Sladkost gomolja se imenitno dopolnjuje s sadnimi okusi manga in limet.