Zanimivosti

Lososova pita s paradižnikom

Revija Maja
1. 3. 2018, 11.01
Deli članek:

Zaradi številnih pozitivnih učinkov na organizem bi se moral losos zelo pogosto znajti na naših krožnikih. Če ne veste, kako ga pripraviti, vam ponujamo odličen recept za lososovo pito s paradižnikom.

Revija Maja

Lososova pita s paradižnikom

Krhko testo
60 min

Sestavine za okrogel pekač (premer 28 cm):

Za testo:
125 g moke
70 g hladnega masla
1/2 žličke soli
1 jajce

Za nadev:
500 g lososa (file brez kože)
15 češnjevih paradižnikov
180 g zorjenega trdega sira
100 g smetane
2 jajci
sol, poper
bazilika

Priprava:

1. Zmešamo vse sestavine za testo, ga oblikujemo v hlebček, zavijemo v prozorno folijo in za dve uri postavimo na hladno.

2. Testo razvaljamo v velikosti pekača in ga položimo vanj. Z vilicami nekajkrat prebodemo in nanj položimo papir za peko. Na papir položimo suh fižol, da testo obteži. Pečemo 15 minut na 175 stopinjah.

3. Odstranimo fižol in papir za peko. Pripravimo nadev. Lososa narežemo na koščke, velike 2,5 cm, in jih razporedimo po testu. Potresemo z naribanim sirom, med kose ribe pa položimo razpolovljene paradižnike.

4. Smetano zmešamo z jajci, soljo in poprom ter vlijemo v pekač.

5. Pito pečemo 25 minut na 200 stopinjah. Potresemo z listki bazilike.

Preberite tudi: Družinske jedi, ki teknejo otrokom. Kliknite TUKAJ!