Zanimivosti

Naj zadiši po slastni piščančji piti

Revija Maja
3. 3. 2018, 11.01
Deli članek:

Piščančje meso vsebuje zelo malo maščob in holesterola. Za vse ljubitelje tega mesa smo pripravili odličen recept za piščančjo pito.

Revija Maja

Piščančja pita

Vlečeno testo
35 min

Sestavine za 4 osebe:
2 pora
50 g masla
500 g piščančjih stegen brez kosti
1,5 žlice moke
300 ml piščančje juhe
100 ml sladke smetane
peteršilj
1 zavitek razgrnjenega vlečenega testa

Priprava:

1. Por umijemo in na drobno zrežemo. Meso splaknemo z mrzlo vodo in narežemo na večje kose. Peteršilj sesekljamo.

2. V ponvi segrejemo maslo in na njem pražimo por, da se zmehča. Potem dodamo meso in pražimo še 10 minut. Potresemo z moko, premešamo, kuhljamo še nekaj minut.

3. Prilijemo juho, dobro premešamo, dodamo še smetano in peteršilj. Solimo, popramo, zlijemo v pekač za pite in počakamo, da se ohladi.

4. Medtem segrejemo pečico na 200 stopinj. Testo razgrnemo in narežemo na enake pravokotnike. Razporedimo jih na pito, in sicer tako, da se prekrivajo.

5. Pečemo od 20 do 25 minut, da se testo zlato rjavo zapeče.

Preberite tudi: Sladki polžki namesto potice. Kliknite TUKAJ!