Zanimivosti

Naj zadiši po slastni piščančji piti

Revija Maja
3. 3. 2018, 11.01
Deli članek:

Piščančje meso vsebuje zelo malo maščob in holesterola. Za vse ljubitelje tega mesa smo pripravili odličen recept za piščančjo pito.

Revija Maja

Piščančja pita

Vlečeno testo
35 min

Sestavine za 4 osebe:
2 pora
50 g masla
500 g piščančjih stegen brez kosti
1,5 žlice moke
300 ml piščančje juhe
100 ml sladke smetane
peteršilj
1 zavitek razgrnjenega vlečenega testa

Priprava:

Rotarijska ura na Ajdovščini praznuje 20. obletnico. Foto Rotary klub Ljubljana

Zanimivosti

Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro

1. Por umijemo in na drobno zrežemo. Meso splaknemo z mrzlo vodo in narežemo na večje kose. Peteršilj sesekljamo.

2. V ponvi segrejemo maslo in na njem pražimo por, da se zmehča. Potem dodamo meso in pražimo še 10 minut. Potresemo z moko, premešamo, kuhljamo še nekaj minut.

3. Prilijemo juho, dobro premešamo, dodamo še smetano in peteršilj. Solimo, popramo, zlijemo v pekač za pite in počakamo, da se ohladi.

4. Medtem segrejemo pečico na 200 stopinj. Testo razgrnemo in narežemo na enake pravokotnike. Razporedimo jih na pito, in sicer tako, da se prekrivajo.

5. Pečemo od 20 do 25 minut, da se testo zlato rjavo zapeče.

Preberite tudi: Sladki polžki namesto potice. Kliknite TUKAJ!

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025