Sestavine za 1 kozarec (300 g):
100 g rumenih gorčičnih semen
50 ml suhega belega vina
50 ml jabolčnega kisa
2 žlički posušenega pehtrana
40 g medu (na primer akacijevega)
½ žličke kurkume
1 žlička soli
Priprava:
1. Gorčična semena stresemo v skodelico in prilijemo toliko vode, da semena popolnoma prekrijemo. Postavimo v hladilnik in pustimo dva dni.
2. Semena precedimo in osušimo. Stresemo jih v mešalnik in ukašimo z vinom, kisom, pehtranom, medom, kurkumo in soljo. Zmes naj ne bo popolnoma gladka.

Gospodarstvo
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
3. Gorčico preložimo v kozarec, zapremo in za en dan odložimo v hladilnik. Pojemo jo v mesecu dni.
Majin nasvet
Gorčica popestri okus kuhanega ali pečenega mesa, hrenovk in klobas, dodamo pa jo tudi v preliv za solato, skupaj s kisom in oljem ter drugimi začimbami.
Ste vedeli?
Najslavnejša je dijonska gorčica, poimenovana po francoskem mestu Dijon, ki je v trinajstem stoletju dobilo monopol za izdelavo gorčice.