Na ta dan je namreč umrl škof Patrik, ki je za Irce naredil veliko dobrega. Postavljal je šole, cerkve in domove, po eni od legend je z otoka pregnal tudi vse kače.
Danes ta praznik zaznamujejo po vsem svetu, toda bolj komercialno in bolj v povezavi z Irsko, njeno kulturo, zeleno barvo, deteljico ter mošnjičkom zlata kot pa s človekom, ki je bil po smrti zaradi svojega dobrega dela razglašen za svetnika.
Pri irski tradiciji pa ne moremo mimo viskija, saj je ta s to državo neločljivo povezan. Irski viski je v zadnjih letih postal močno popularen zaradi svojega lahkotnega karakterja in mehkobe, ki je posledica sistema trikratne destilacije.
V čast svetemu Patriku smo v trening centru G3 Spirits, ki so ga za ta namen preuredili v irski pub, nazdravili s svetovno znanim irskim viskijem iz mesteca Tullamore, ki je narejen iz žitaric, vode in kvasa, ki ga odlikujejo trikratna destilacija v bakrenih destilatorjih, trikratna mešanica iz treh različnih tipov viskija – glede na žitarice in destilator, ki ga uporabljajo – in staranje v treh različnih tipih sodov, ki vsak po svoje pustijo pečat na kompleksnosti končnih okusov. Dogodka sta se udeležila tudi irski veleposlanik v Sloveniji in njegov namestnik, posebej za to priložnost pa je v Slovenijo priletel globalni ambasador za viski Tullamore D.E.W. John Quinn. Ta je bil še posebej navdušen nad koktajli, ki jih je zmešal vodja trening centra G3 Jan Nose.