Zanimivosti

Za prste obliznit': mošnjički s špinačo in feto

Revija Maja
28. 2. 2018, 14.01
Deli članek:

Špinača je eno redkih živil bogatih z vitaminom K, ki je pomemben za zdravje kosti. Poleg tega vsebuje še kar nekaj drugih vitaminov in mineralov, zato si jo privoščimo čim pogosteje. Danes smo za vas pripravili recept za mošnjičke s špinačo in feto.

Revija Maja

Mošnjički s špinačo in feto

Vlečeno testo
30 min

Sestavine za 12 mošnjičkov:
100 g mlade špinače
4 mlade čebule
200 g sira feta
4 žlice kisle smetane
1 jajce
3 žlice drobtin
sol, poper
250 g razvaljanega vlečenega testa
1 žlica olivnega olja
100 g zamrznjenih borovnic

Priprava:

1. Špinačo umijemo z mrzlo vodo in odcedimo. Čebulo umijemo in narežemo na obročke. Feto z vilicami razdrobimo. Zmešamo čebulo, špinačo, feto, kislo smetano, jajce in drobtine. Solimo, popramo.

2. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Tri liste testa položimo drugega prek drugega in izrežemo štiri enako velike kvadrate.

3. Namastimo pekač za mafine in po en kos testa položimo v vsako vdolbino.

4. V maso za nadev vmešamo še borovnice in napolnimo testene skodelice. Na vrhu jih stisnemo skupaj v obliki mošnjička. Pečemo od 15 do 20 minut.

Preberite tudi: Petru Polesu poroka prekrižala načrte. Kliknite TUKAJ!