File svinjske ribice v zelenjavni omaki
Igralka Darja Reichman med tednom kuha vsak dan, ker pravi, da je to velikokrat edini čas, ki ga družina preživi skupaj. »Sin ima sicer zaradi šolskih in vseh drugih obveznosti zdaj vse manj časa in velikokrat kosi šele pozno popoldne, tako da ga kosilo počaka na toplem v pečici. Ob nedeljah pa zelo radi jemo v kakšni domači gostilni ali na kmetiji odprtih vrat – seveda pa si hrano vedno prislužim s predhodno osvojitvijo kakšnega hriba.«
Sestavine:
file svinjske ribice
gorčica
krompir
koromač
čebula
korenje
olivno olje
Za omako:
češnjev paradižnik
česen
čebula
korenček
sol
poper
čili
mediteranske začimbe
limonov sok
kostanjev med
Priprava:
File svinjske ribice najprej premažite z gorčico in na hitro popecite na vroči maščobi, da se naredi skorjica. Medtem dajte v sekljalnik češnjev paradižnik, česen, čebulo, korenček, sol, poper, čili, mediteranske začimbe, malo limonovega soka in kostanjev med. Popečeno ribico položite v pekač, prekrit s papirjem za peko, in premažite z omako iz vseh prej navedenih sestavin. Dodajte še na majhne kose narezan krompirček, koromač, čebulo, korenje in malo olivnega olja. Vse to pecite na 200 stopinjah Celzija približno 40 minut. Darja ribico postreže s pečenim krompirčkom in skledo rdečega radiča s trdo kuhanim jajcem, začinjenim z malo istrskega olivnega olja in kapljico bučnega, soljo, česnom in balzamičnim kisom. Dober tek!
Preberite tudi: Čokoladni grehi! Kliknite TUKAJ!