Zanimivosti

Da ne bodo vedno le kuhane ali pečene!

M. S., Maja
9. 2. 2018, 15.01
Deli članek:

Danes pripravljamo ocvrte hrenovke. Za tako pripravljene potrebujete manj kot pol ure!

Revija Maja

Ocvrte hrenovke

25 min
496 kalorij

Sestavine za 4 osebe:
400 g hrenovk
1 jajce
60 g moke
2 žlici kokosove maščobe

Za belo pomako:
50 g jogurta
25 g sira feta
1 žlica majoneze
1 šopek drobnjaka
1 strok česna
morska sol, poper

Za rdečo pomako:
3 zreli paradižniki
1 vejica rožmarina
1 žlica majoneze
1 žlička medu
1 žlička rdečih poprovih zrn
morska sol, poper

Priprava:

1. Hrenovke narežemo na palčke in jih povlečemo skozi moko in potem v razžvrkljano jajce. Ocvremo na vroči kokosovi maščobi in ponudimo z belo in rdečo pomako.

2. Za belo pomako sesekljamo drobnjak. Feto razdrobimo z vilicami, solimo, popramo. Česen olupimo in pretlačimo. Zmešamo vse sestavine.

3. Za rdečo omako paradižnike na hitro potopimo v vrelo vodo in olupimo. V mikserju ukašimo paradižnik, majonezo, med, osmukan rožmarin in rdeči poper. Solimo, popramo.

Preberite tudi: Slastni krofi malo drugače. Kliknite TUKAJ!