Zanimivosti

Nekaj novega: pikantni zelenjavni rezanci

M. S.
5. 2. 2018, 11.01
Deli članek:

Ozrimo se po jedeh drugih kuhinj, poskusimo kaj novega! Danes pripravljamo pikantne zelenjavne rezance.

Revija Maja

Pikantni zelenjavni rezanci

Sestavine za 4 osebe:
4 sladki krompirji
20 g ingverja
1 strok česna
1 majhna čebula
1 rdeč feferon
150 g mladega graha v stroku
1 šopek mlade čebule
200 g češnjevega paradižnika
200 g mini vložene koruze (v stroku)
100 g zamrznjenega graha
1 žlica olivnega olja
1 žlička karija
300 ml kokosovega mleka
200 ml zelenjavne juhe
sol, poper
4 vejice bazilike

Priprava:

1. Krompir olupimo in ga z lupilnikom za zelenjavo narežemo na rezance. Ingver, česen in čebulo olupimo in sesekljamo. Feferon razpolovimo, odstranimo semena in sesekljamo. Grah po širini razpolovimo. Mlado čebulo očistimo in narežemo na trakove. Paradižnike razpolovimo. Koruzo odcedimo in narežemo na rezine.

2. V ponvi segrejemo olje in popražimo ingver, feferon, čebulo in česen. Potresemo s karijem in nekaj časa pražimo. Zalijemo s kokosovim mlekom in juho kuhljamo.

3. Dodamo krompirjeve rezance, grah v stroku, paradižnik, zamrznjen grah, koruzo in 3 do 4 minute kuhljamo. Vmešamo še mlado čebulo, solimo, popramo in potresemo z baziliko.

Preberite tudi: Brez mesa: slastna bučna krema s solato. Kliknite TUKAJ!