Sestavine za kvadraten pekač:
250 ml mleka (1,5 %)
1 kocka kvasa
60 g sladkorja
500 g moke
50 g kokosove maščobe
Za nadev:
100 g kokosovih ostružkov
150 g margarine
50 g kokosovega sladkorja
100 g malinove marmelade
Priprava:
1. Mleko pogrejemo. V drugo posodo nadrobimo kvas, dodamo sladkor in nekaj mleka ter mešamo do gladkega.

Ekipa
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
2. Moko presejemo. Dodamo kokosovo maščobo, preostalo mleko in kvasni nastavek in vse z električnim mešalnikom zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo v hlebček, ga pokrijemo in eno uro pustimo vzhajati na toplem.
3. Testo še enkrat pregnetemo in ga na pomokani površini zvaljamo v kvadrat velikosti 50 x 50 cm.
4. Kokosove ostružke zmešamo z margarino in s tem namažemo testo. Potresemo s kokosovim sladkorjem in testo narežemo na šest trakov (širine 8 cm). Nanje odmerimo marmelado.
5. Sestavimo po tri trakove testa, in sicer tako, da je z marmelado namazan trak obrnjen navzdol. Tako dobimo dve zloženki testenih trakov. Vsako narežemo po širini na šest kosov.
6. Kose testa naložimo v pravokoten pekač (dolžine 30 cm). Pokrijemo in počakamo pol ure.
7. Pečemo 35 minut na 175 stopinjah. Zadnjih 10 minut kruh pokrijemo s papirjem za peko.
Pečen kruh vzamemo iz pekača po desetih minutah. Narežemo ga na rezine.