Zanimivosti

Za prste obliznit': sladki kruh s kokosom

M. S.
2. 2. 2018, 14.01
Deli članek:

Za sladkanje ob kavi ali čaju, morda celo za večerjo, je sladki mlečni kruh odličen. Da bo nekaj posebnega, ga pripravimo s kokosom in marmelado.

Revija Maja

Sestavine za kvadraten pekač:

250 ml mleka (1,5 %)
1 kocka kvasa
60 g sladkorja
500 g moke
50 g kokosove maščobe

Za nadev:

100 g kokosovih ostružkov
150 g margarine
50 g kokosovega sladkorja
100 g malinove marmelade

Priprava:

1. Mleko pogrejemo. V drugo posodo nadrobimo kvas, dodamo sladkor in nekaj mleka ter mešamo do gladkega.

2. Moko presejemo. Dodamo kokosovo maščobo, preostalo mleko in kvasni nastavek in vse z električnim mešalnikom zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo v hlebček, ga pokrijemo in eno uro pustimo vzhajati na toplem.

3. Testo še enkrat pregnetemo in ga na pomokani površini zvaljamo v kvadrat velikosti 50 x 50 cm.

4. Kokosove ostružke zmešamo z margarino in s tem namažemo testo. Potresemo s kokosovim sladkorjem in testo narežemo na šest trakov (širine 8 cm). Nanje odmerimo marmelado.

5. Sestavimo po tri trakove testa, in sicer tako, da je z marmelado namazan trak obrnjen navzdol. Tako dobimo dve zloženki testenih trakov. Vsako narežemo po širini na šest kosov.

6. Kose testa naložimo v pravokoten pekač (dolžine 30 cm). Pokrijemo in počakamo pol ure.

7. Pečemo 35 minut na 175 stopinjah. Zadnjih 10 minut kruh pokrijemo s papirjem za peko.

Pečen kruh vzamemo iz pekača po desetih minutah. Narežemo ga na rezine.

Preberite tudi: Odlična polenta za vse priložnosti. Kliknite TUKAJ!