Praženo zelje z jajcem (za 4 osebe)
Priprava in kuhanje: 20 minut

Zanimivosti
Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025
Sestavine: šopek mlade čebule, 4 strti česnovi stroki, svež ingver (4 cm olupljene korenine), 1 manjša glava kitajskega zelja, 4 jajca, sol, 2 žlici olja, 1,5 žličke začimbne mešanice (sambal oelek), 4 žlice sojine omake, 50 ml zelenjavne juhe (iz kocke) ali jušne osnove.
Priprava: Zelje narežemo na trakove. Ingver sesekljamo, mlade čebule očistimo in narežemo na tanke obročke. V ponvi segrejemo olje, dodamo strt česen, ingver in čebulo ter med mešanjem pražimo na močnem ognju eno minuto. Dodamo narezano zelje in ga med mešanjem pražimo tri minute. Zalijemo z juho, zmanjšamo ogenj, primešamo začimbno mešanico in sojino omako, nato pa prilijemo stepena in osoljena jajca. Premešamo, počakamo, da jajca zakrknejo, nato pa postrežemo z rižem.