Piščančji kari
Sestavine za 4 osebe:
60 g masla
300 g rdeče karijeve paste
255 g kokosovega mleka v prahu
1,3 l tople vode
1,4 kg piščančjih stegen
400 g češnjevih paradižnikov
100 g jajčevcev
200 g ananasa (v koščkih)
½ limone
½ limete
35 g rjavega sladkorja
1 kocka piščančje jušne osnove
100 g temnega grozdja
50 g peteršilja
25 g feferonov
Priprava:
1. Maslo zmešamo z rdečo karijevo pasto in dve minuti segrevamo v loncu.
2. Kokosovo mleko v prahu zmešamo s toplo vodo in dodamo masleni zmesi.
3. Piščančjim stegnom odstranimo kožo in kosti, po potrebi meso narežemo na manjše kose in stresemo v lonec.
4. Limeti iztisnemo sok in ga zmešamo z nastrgano limonino lupino. V kari stresemo razpolovljene paradižnike, koščke ananasa, na koščke narezan jajčevec in mešanico limetinega soka z limonino lupino. Kuhamo toliko časa, da se meso zmehča.
5. Začinimo s sladkorjem in jušno osnovo. Dodamo še grozdne jagode in odstavimo z ognja.
6. Potresemo s peteršiljem in dodamo feferon brez semen.
Majin nasvet:
Kari postrežemo s kuhanim rižem basmati. Pripravimo ga tako, da 600 g riža basmati splaknemo z mrzlo vodo, zalijemo s 600 ml vode in od 35 do 40 minut kuhamo v parni pečici na 100 stopinjah.