Zanimivosti

Nekaj novega: piščančji kari

M. O. Ž.
28. 1. 2018, 11.01
Deli članek:

Za vse ljubitelje te barvite in dišeče začimbe danes pripravljamo piščančji kari.

Revija Maja

Piščančji kari

Sestavine za 4 osebe:
60 g masla
300 g rdeče karijeve paste
255 g kokosovega mleka v prahu
1,3 l tople vode
1,4 kg piščančjih stegen
400 g češnjevih paradižnikov
100 g jajčevcev
200 g ananasa (v koščkih)
½ limone
½ limete
35 g rjavega sladkorja
1 kocka piščančje jušne osnove
100 g temnega grozdja
50 g peteršilja
25 g feferonov

Priprava:

1. Maslo zmešamo z rdečo karijevo pasto in dve minuti segrevamo v loncu.

2. Kokosovo mleko v prahu zmešamo s toplo vodo in dodamo masleni zmesi.

3. Piščančjim stegnom odstranimo kožo in kosti, po potrebi meso narežemo na manjše kose in stresemo v lonec.

4. Limeti iztisnemo sok in ga zmešamo z nastrgano limonino lupino. V kari stresemo razpolovljene paradižnike, koščke ananasa, na koščke narezan jajčevec in mešanico limetinega soka z limonino lupino. Kuhamo toliko časa, da se meso zmehča.

5. Začinimo s sladkorjem in jušno osnovo. Dodamo še grozdne jagode in odstavimo z ognja.

6. Potresemo s peteršiljem in dodamo feferon brez semen.

Majin nasvet:

Kari postrežemo s kuhanim rižem basmati. Pripravimo ga tako, da 600 g riža basmati splaknemo z mrzlo vodo, zalijemo s 600 ml vode in od 35 do 40 minut kuhamo v parni pečici na 100 stopinjah.

Preberite tudi: Močan žajbelj je kralj kosila. Kliknite TUKAJ!

Zanimivosti

cistilnica-novak04
Zanimivosti

Oblačilom in preprogam se splača privoščiti pravo nego

Klic dobrote 2023_Bernarda Žarn in Jure Sešek
Klic dobrote 2024

Dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

leteči tigri
Claire Lee Chennault

Leteči tigri so rešili Kitajsko

_DSC5241
Zanimivosti

Huawei predstavil nove pametne ure in pojasnil pomen zabeleženih podatkov

20241028_100059_100551
Zanimivosti

Kaj je tako posebnega pri Huawei napravah, da Ciril Komotar ne more brez njih?

gus
3400 kilometrov v napačno smer

Kraljevi pingvin Gus močno zataval s svoje domovine na Antarktiki