Pečena jabolka
Potrebujete:
4 jabolka
1 žlico naribane limonove lupinice
1 žlico orehov ali neolupljenih mandljev
1 žlico masla
1 žlico rozin
1/8 litra belega vina ali vode
1 žlico sladkorja
Priprava:
Za pečena jabolka ta dobro operemo in jim izdolbemo peščišče, a jih ne prerežemo; spodaj naj ostanejo zaprta. Odstranimo toliko mesa sadeža, da imamo dovolj prostora za jedilno žlico nadeva.
Mandeljne zmeljemo, rozine operemo. Vse skupaj pomešamo s sladkorjem, maslom in naribano limonovo lupinico.
Jabolka napolnimo z zmesjo in jih postavimo v pekač za narastek. Dno pekača prelijemo z belim vinom ali vodo in pri 250 stopinjah Celzija pečemo trideset minut.
Pečenih jabolk ne lupite, ker so zaradi peke preveč izsušena.
Pečena jabolka najpreprosteje pripravimo tako, da cela spečemo v pečici, če pa vam srce poželi, jih seveda lahko pripravite z različnimi nadevi in na koncu okrasite s smetano ali gozdnimi sadeži.