Zanimivosti

Slastna pečena jabolka!

Bodi zdrava
3. 1. 2018, 12.01
Deli članek:

Kombinacija sladko-kislega okusa, ki razvaja naše brbončice v zimskih sladicah, doseže vrhunec v pečenih jabolkih. Prevzamejo nas že s svojim vonjem, da komaj dočakamo prvi grižljaj.

Revija Bodi zdrava

Pečena jabolka 

Potrebujete:
4 jabolka
1 žlico naribane limonove lupinice
1 žlico orehov ali neolupljenih mandljev
1 žlico masla
1 žlico rozin
1/8 litra belega vina ali vode
1 žlico sladkorja

Priprava:
Za pečena jabolka ta dobro operemo in jim izdolbemo peščišče, a jih ne prerežemo; spodaj naj ostanejo zaprta. Odstranimo toliko mesa sadeža, da imamo dovolj prostora za jedilno žlico nadeva.

Mandeljne zmeljemo, rozine operemo. Vse skupaj pomešamo s sladkorjem, maslom in naribano limonovo lupinico. 
Jabolka napolnimo z zmesjo in jih postavimo v pekač za narastek. Dno pekača prelijemo z belim vinom ali vodo in pri 250 stopinjah Celzija pečemo trideset minut. 

Pečenih jabolk ne lupite, ker so zaradi peke preveč izsušena. 

Pečena jabolka najpreprosteje pripravimo tako, da cela spečemo v pečici, če pa vam srce poželi, jih seveda lahko pripravite z različnimi nadevi in na koncu okrasite s smetano ali gozdnimi sadeži.

Preberite tudi: Po številnih kanapejih in sendvičih je čas za enolončnico. Kliknite TUKAJ!