Zanimivosti

Vam teknejo sladki njoki?

Revija Maja
17. 12. 2017, 16.01
Deli članek:

Le še nekaj dni nas loči od praznikov. Zdaj je pravi čas, da izberete najboljše recepte in zavihate rokave. Tokrat pripravljamo sladke njoke.

Revija Maja

Sladki njoki (80 minut)

Sestavine:
100 g margarine
250 ml ovsenega mleka
100 g sladkorja
1 ščepec soli
45 g prazničnih začimb
2 jajci
1 kocka kvasa
600 g moke
olje za cvrtje
sladkor v prahu za posip

Priprava:
1. Margarino segrejemo, da se stopi. Dodamo ovseno mleko, sladkor, sol, začimbe za piškote, jajci in vse stepemo v mešalniku. Kvas nadrobimo in vmešamo v testo.

2. V jajčno maso stresemo 580 g moke in zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo ga v hlebček, pokrijemo in na toplem pustimo počivati pol ure.

3. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini in narežemo na trakove. Položimo jih na pomokano leseno desko, pokrijemo in pustimo 20 minut počivati. Potem trakove narežemo na 1 do 2 cm kratke koščke.

4. V posodi segrejemo olje in ocvremo piškote. Pečene odlagamo na kuhinjsko papirnato brisačo in jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Preberite tudi: Ta teden kuhamo s pevko Štefico Stipančević. Kliknite TUKAJ!