Svinjski medaljoni z datlji in lešniki
Sestavine za 4 osebe:
8 svinjskih medaljonov (po 80 g)
4 datlji
1 žlica lešnikov
2 vejici timijana
1 bio limona
8 brinovih jagod
8 rezin slanine
3 žlice olivnega olja
100 ml suhega rdečega vina
300 ml čiste goveje juhe
30 g masla
sol, poper
Priprava:
1. Datlje razpolovimo in odstranimo koščico. Lešnike na grobo sesekljamo. Timijan osmukamo in zmešamo z datlji in lešniki.
2. V vsak medaljon naredimo majhen žepek in vanj damo nadev z datlji. Limono umijemo z vročo vodo, osušimo in lupino naribamo. Brinove jagode v možnarju stremo in zmešamo z limonino lupino. S tem začinimo medaljone. Ovijemo jih v rezino slanine.
3. Medaljone popečemo na vročem olju. Pečene odstavimo z ognja in pokrijemo, da ostanejo topli.
4. Omako od pečenja zalijemo z vinom, dodamo juho in prevremo. Ko ne vre več, vmešamo hladno maslo. Solimo, popramo.
Majin nasvet
Medaljone ponudimo z dušenim brstičnim ohrovtom in vlivanci.