Zanimivosti

Segedinar, lahka jed na hitro

S. G.
3. 12. 2017, 11.01
Deli članek:

Sveža ali prekajena svinjska rebrca sodijo med cenejše, a zelo okusno meso. Potrudimo se in poiščimo manj mastna, pa še ta naj bodo bolj za okus kot za prenajedanje. Za štiri.

Segedinar

Potrebujemo:
3 velike čebule,
štiri mesnata rebra,
kilogram kislega zelja,
olje in začimbe. 

Segedinski golaž je z mesom s kostmi precej okusnejši kot z mesom iz stegna. Čebulo sesekljamo in na malo olja pražimo tako dolgo, da postekleni, nato dodamo razrezana rebra in dušimo tako dolgo, da se z vseh strani opečejo. Dodamo dve žlički sladke paprike, dve žlici paradižnikove mezge, žlico gorčice, dve žlički suhega majarona, sol in poper. Prilijemo 6 dl vode in na rahlem ognju kuhamo tako dolgo, da se meso zmehča. Medtem posebej skuhamo zelje, če je zelo kislo, ga prej oplaknemo. Ko je omaka kuhana, vzamemo rebra ven, meso zrežemo na koščke in ga skupaj z odcejenim zeljem vrnemo v posodo. Vremo še pet minut in ponudimo.