Zanimivosti

Segedinar, lahka jed na hitro

S. G.
3. 12. 2017, 11.01
Deli članek:

Sveža ali prekajena svinjska rebrca sodijo med cenejše, a zelo okusno meso. Potrudimo se in poiščimo manj mastna, pa še ta naj bodo bolj za okus kot za prenajedanje. Za štiri.

Segedinar

Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

Potrebujemo:
3 velike čebule,
štiri mesnata rebra,
kilogram kislega zelja,
olje in začimbe. 

Segedinski golaž je z mesom s kostmi precej okusnejši kot z mesom iz stegna. Čebulo sesekljamo in na malo olja pražimo tako dolgo, da postekleni, nato dodamo razrezana rebra in dušimo tako dolgo, da se z vseh strani opečejo. Dodamo dve žlički sladke paprike, dve žlici paradižnikove mezge, žlico gorčice, dve žlički suhega majarona, sol in poper. Prilijemo 6 dl vode in na rahlem ognju kuhamo tako dolgo, da se meso zmehča. Medtem posebej skuhamo zelje, če je zelo kislo, ga prej oplaknemo. Ko je omaka kuhana, vzamemo rebra ven, meso zrežemo na koščke in ga skupaj z odcejenim zeljem vrnemo v posodo. Vremo še pet minut in ponudimo.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja