Zanimivosti

Segedinar, lahka jed na hitro

S. G.
3. 12. 2017, 11.01
Deli članek:

Sveža ali prekajena svinjska rebrca sodijo med cenejše, a zelo okusno meso. Potrudimo se in poiščimo manj mastna, pa še ta naj bodo bolj za okus kot za prenajedanje. Za štiri.

Segedinar

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Ekipa

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Potrebujemo:
3 velike čebule,
štiri mesnata rebra,
kilogram kislega zelja,
olje in začimbe. 

Segedinski golaž je z mesom s kostmi precej okusnejši kot z mesom iz stegna. Čebulo sesekljamo in na malo olja pražimo tako dolgo, da postekleni, nato dodamo razrezana rebra in dušimo tako dolgo, da se z vseh strani opečejo. Dodamo dve žlički sladke paprike, dve žlici paradižnikove mezge, žlico gorčice, dve žlički suhega majarona, sol in poper. Prilijemo 6 dl vode in na rahlem ognju kuhamo tako dolgo, da se meso zmehča. Medtem posebej skuhamo zelje, če je zelo kislo, ga prej oplaknemo. Ko je omaka kuhana, vzamemo rebra ven, meso zrežemo na koščke in ga skupaj z odcejenim zeljem vrnemo v posodo. Vremo še pet minut in ponudimo.

Zanimivosti

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok