Majin nasvet
Papir za peko je odkritje, ki se mu ne bi odpovedala nobena gospodinja. Na voljo je tudi iz silikona, za večkratno uporabo, ali v roli in odrezanih polah papirja. Če ga nimamo doma, seveda lahko pekač namažemo z maščobo in potresemo z drobtinami, a še vedno je nevarnost, da se nam bo sladica prijela.
80 minut
450 kalorij
Čokoladni rjavčki z orehi
Sestavine:
200 g orehovih jedrc
400 g temne čokolade (70 % kakava)
250 g masla
175 g moke
sol
1 žlička pecilnega praška
4 jajca
200 g sladkorja
1 strok vanilje
2 žlici sladkorja v prahu
Priprava:
1. Orehova jedrca v mešalniku grobo sesekljamo. Dno pekača (velikosti 30 x 20 cm) obložimo s papirjem za peko. Čokolado narežemo na koščke in jo z maslom nad parno kopeljo stopimo. Počakamo, da se nekoliko ohladi.
2. Moko presejemo in zmešamo z dvema ščepcema soli in pecilnim praškom.
3. Jajca in sladkor 8 minut kremasto stepamo. Dodamo sredico vaniljinega stroka in počasi prilivamo čokolado. Dodamo tudi moko in orehe.
4. Testo vlijemo v pekač in pečemo pol ure na 180 stopinjah. Počakamo, da se ohladi, nato ga narežemo na kocke in potresemo s sladkorjem v prahu.