Zanimivosti

Gobe v slastni omaki

Revija Maja
23. 11. 2017, 16.01
Deli članek:

Za vse ljubitelje gozdnih dobrot.

Revija Maja

Brez glutena, manj OH

Porcija vsebuje:
358 kcal
40 g B
18 g M
6,5 g OH

Gobe v omaki

Sestavine za 3 osebe:
2 šalotki
150 g mešanih gob
2 žlici olja 
450 g piščanca
Sol, poper
200 ml smetane
1 strok česna
¼ žličke provansalskih zelišč
2 žlici belega vina

Priprava:
1. Šalotko olupimo in sesekljamo, Gobe očistimo, narežemo na rezine.
2. V ponvi segrejemo olje in meso popečemo. Solimo, popramo. Odstavimo in meso postavimo na toplo.
3. Na vroči maščobi popražimo šalotko in gobe, zalijemo s smetano, zavremo in minuto kuhljamo. Dodamo sesekljan česen in zelišča.
4. V omako dodamo meso in pregrejemo. Solimo in popramo in izboljšamo z belim vinom. Ponudimo s testeninami.