Zanimivosti

Tako pripravljenih gob najbrž še niste jedli!

Revija Maja
22. 11. 2017, 15.01
Deli članek:

Presenetite svoje najdražje in jim pripravite okusno gobovo pito.

Revija Maja

Vegi, manj kalorij

Porcija vsebuje:
220 kcal
5,7 g B
13 g M
19 g OH

Gobova pita

Sestavine za 12 kosov:
Za testo:
250 g moke
150 g masla
½ žličke soli

Za nadev:
400 g skute
2 žlici škroba
1 žlica svežega timijana
2 žlici sesekljanega peteršilja
Sol, poper
450 g mešanih gob
120 g mlade čebule
2 žlici masla

Priprava:
1. Za testo zmešamo moko, maslo, sol in 2 žlici mrzle vode v gladko testo. Na pomokani delovni površini ga razvaljamo v krog, ki je malce večji od premera pekača (28 cm). Pekač namastimo in na dno položimo testo. Z vilicami ga večkrat prebodemo in za pol ure postavimo na hladno. 
2. Pekač vstavimo v pečico in pečemo 15 minut na 200 stopinjah.
3. Skuto zmešamo s škrobom, dodamo zelišča, sol, poper.
4. Gobe očistimo na drobno zrežemo. Čebulo narežemo na obročke. V ponvi na žlici masla popražimo najprej gobe, popramo, jih stresemo iz ponve in na maščobe popražimo čebulo.
5. Skutino mešanico namažemo na predpečeno testo. Na vrh porazdelimo gobe in čebulo in pečemo pol ure na 200 stopinjah.