Zanimivosti

Novi okusi: Juha iz arašidov

M. O. Ž.
20. 11. 2017, 12.01
Deli članek:

Včasih nam po kakšnem praznovanju v vrečki ostanejo slani arašidi, ki čez čas izgubijo svojo hrustljavost. Porabimo jih za pripravo izdatne juhe.

Revija Maja

Juha iz arašidov

Sestavine za 2 osebi:
1 korenček
1 majhna čebula
1 strok česna
50 g slanih arašidov
1 žlica olja
150 g zamrznjenega graha
500 ml zelenjavne juhe
100 ml kokosovega mleka
sol, poper
čili in ingver v prahu
mleta kurkuma
50 ml smetane

Priprava:
1. Korenje ostrgamo in narežemo na rezine. Čebulo in česen olupimo. Čebulo sesekljamo, česen pretlačimo.
2. Na vročem olju popražimo 40 g arašidov. Dodamo grah, korenje, čebulo in česen ter dušimo.
3. Zalijemo z juho in kokosovim mlekom, zavremo in pokrito kuhljamo od 15 do 20 minut.
4. Juho ukašimo, solimo, popramo, začinimo s čilijem, ingverjem in kurkumo. Smetano rahlo stepemo.
5. Juho nalijemo v skodelici in na sredino odmerimo žlico smetane. Potresemo s preostalimi arašidi.