Ponujamo vam nekaj izvirnih, a preprostih receptov za strašljive dobrote, ki jih boste lahko pripravili skupaj z vašimi najmlajšimi. Ne čakajte, zavihajte rokave, pripravite kuharske pripomočke – in naj se zabava začne.
Ob serviranju strašnih kosti lahko ponudite tudi malinovo marmelado, ki jo nekoliko pogrejete, da postane tekoča. Tako boste ustvarili učinek strašne, a slastne krvi.
STRAŠNE KOSTI
Za izdelavo grozljivih belih kosti ne boste potrebovali veliko časa, nekaj umetniške žilice pa le. Potrebujete: 120 g sladkorja v prahu, 120 g navadnega sladkorja, 1 vanilin sladkor, 5 beljakov srednje velikih jajc, ščepec soli. Priprava: v večji skledi z mešalnikom zmešajte beljake in ščepec soli v čvrst sneg. Med mešanjem postopoma dodajajte kristalni sladkor, nato pa prav tako postopoma še sladkor v prahu. Pečico segrejte na 100 stopinj, pekač obložite s papirjem za peko in z brizgalko nabrizgajte mešanico v obliki kosti. Pecite dobro uro, nato v priprti pečici ohladite. Postrezite na zdrobljenih keksih, ki bodo učinkovali kot zemlja.
MAFINASTI PAJKI
Privoščite si drugačne, a nič manj slastne mafine iz buč, ki jih boste okrasili s pajki.
Potrebujete: 200 g buče, lupino 1 limone, 250 g moke, 2 žlički pecilnega praška, ščepec soli, cimeta, muškatnega oreščka, 2 jajci, 80 ml olja, 3 žlice sladkorja, 150 g jogurta, 50 ml mleka.
Priprava: bučno meso grobo naribajte, moko pomešajte s soljo, pecilnim praškom, cimetom in muškatnim oreščkom. Zmešajte jajci, olje, sladkor, jogurt in mleko ter umešajte v moko. Na koncu dodajte bučo. Z maso do polovice napolnite papirnate skodelice in jih na 200 stopinjah pecite 25 minut. Ohladite. Premažite s čokolado in posujte z mrvicami. S sladkornimi vezalkami naredite štiri pare nog, iz mandljevih lističev pa oči.