Zanimivosti

Polnjena čebula z arašidi

Maja Poljšak, Maja
31. 10. 2017, 18.00
Deli članek:

Andrej Križ

Polnjena čebula z arašidi

Sestavine za 4 osebe:
8 enako velikih belih čebul
1 skodelica izluščenih arašidov (nesoljenih)
1 rdeč čili (po želji)
2 žlici olja
2 žlici masla
sol in poper

Priprava:

1. Čebule olupimo, odrežemo spodnji in zgornji del ter preostale osrednje dele v vreli osoljeni vodi kuhamo 5 minut. Nato jih vzamemo iz vode in izdolbemo, da dobimo skledice. Koščke čebule, ki smo jih izdolbli, sesekljamo in na maslu popražimo, solimo in popramo.

2. Čili narežemo na osem koleščkov, ostanek na drobno sesekljamo. Arašide, nekaj žlic vode od kuhanja in prepraženo čebulo zmiksamo, da dobimo gosto zmes. Dodamo na drobno zrezan čili, po okusu dosolimo in popramo.

3. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Primerno velik pekač namažemo z oljem, vanj postavimo čebule in jih napolnimo z zmesjo iz arašidov. Na dno zlijemo še 100 ml vode od kuhanja, pekač damo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut.

4. Pečene čebule okrasimo s čilijem in jih še tople ponudimo kot predjed ali prilogo k pečenemu mesu.